Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

Про початок роботи курсів

     Консультативно-тренінговий центр оголошує про початок формування груп з професійної підготовки та підвищення кваліфікації: керівників відділів освіти районного та ОТГ рівнів, директорів шкіл та їх заступників, шкільних бібліотекарів. Комплектування груп проводиться на кожний місяць, починаючи з січня 2020 року.

     Умови навчання, в тому числі вартість, детально описані в розділі «Професійна підготовка» нашого сайту (див. меню або за посиланням: http://libcenter.com...). Тут же наводяться навчальні програми.

     З нового року слухачам пропонується 7 курсів за різними темами. Уперше до аудиторії запрошуються завідуючі районних (ОТГ) відділів освіти, завідуючі методичними кабінетами, директори шкіл, їх заступники. Це ті фахівці, котрі відповідають в регіоні за впровадження інновацій, реформування навчальних закладів, у тому числі й за перетворення бібліотек в сучасні інформаційні центри (ШБІЦ). Саме вони приймають рішення, від них, у більшості випадків, залежить кінцевий результат зусиль з впровадження нового в освітньому процесі.

     Учительські інформаційні потреби будуть забезпечуватися починаючи з педагогів початкової школи. Для них підготовлені індивідуальні автоматизовані бази знань, зокрема «Особиста бібліотека вчителя». Маючи таку базу знань, вчитель отримує ефективний інформаційний інструмент для освітньої роботи і власного самовдосконалення. Він же слугує вагомим засобом у підготовці до атестації і сертифікації.
     Для навчання вчителів пропонуємо окремий курс (див. програму курсу 6).

     Цікавим і потрібним стане новий курс для бібліотекарів, який ми назвали «комплексним». Йдеться про ґрунтовну підготовку фахівців до впровадження кабінетної поставки «Шкільного бібліотечно-інформаційного центру». Запланована тривалість — 4 дні, обсяг — 32 акад. год. У пропонованому курсі бібліотекарі ознайомляться з повним комплектом поставки, отримають практичні навички і вміння роботи з автоматизованими системами, технологією АВІЗО, засобами Нового бібліотечно-інформаційного середовища.

     Ті, хто пройдуть цей курс підготовки, можуть бути впевнені в професійній готовності до перетворень у бібліотеці. Важливо, що бібліотекарі шкіл, які придбали кабінетну поставку ШБІЦ, будуть навчатися безкоштовно.

     Шановні партнери!

     Просимо зробити інформаційне повідомлення про початок навчання на найближчому семінарі серед своїх колег. А також сприяти доведенню цієї інформації до директора школи, районного методиста, врешті — завідувачів відділу освіти та методичного кабінету. Цими діями зможемо залучити до новинок керівників, які стануть першими їх провідниками і помічниками у нашій справі.

     Особливе прохання спрямовуємо до методистів з бібліотечних фондів, керівників-ентузіастів щодо організації виїзних курсів на місцях. Це максимально наблизить інформування про новинки до всіх шкіл регіону, одночасно охопить навчанням більшість майбутніх користувачів: директорів, педагогів і бібліотекарів. Зі свого боку, ми активно підтримаємо такі ініціативи.