Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

Загальні відомості

     Професійна підготовка освітян з питань впровадження проєкту «Інформаційне забезпечення закладу загальної середньої освіти» ведеться в консультативно-тренінговому центрі за окремими тематичними курсами. Виокремлюються два основних завдання курсів: інформаційне та навчальне.

     Інформаційне завдання передбачає ознайомлення слухачів з головними засадами, принципами, засобами реалізації проекту. Присутніх детально інформують про зміст, структуру, характеристики та особливості його складових. Мета — сформувати цілісне і системне уявлення про нові інформаційні продукти для школи, зробити власні оцінки пропонованого, зважити свої потреби і можливості в інновації.
     Для керівників районної (ОТГ) ланки освіти важливим буде визначитися з необхідністю централізованої кабінетної поставки «Шкільного бібліотечно-інформаційного центру» для всіх шкіл району (ОТГ), або шляхом цієї ж поставки лише до пілотної школи.
     Інформаційне завдання постає перед керівниками, які приймають рішення: начальниками (завідуючими) відділами освіти районного рівня та ОТГ, їх заступниками, завідуючими методичних кабінетів, методистами з бібліотечних фондів, директорами шкіл.
     Перелік тем курсів, які мають інформаційне завдання (1,2), наводиться в таблиці (див. нижче). Тут же подається список слухачів, яким пропонуються заняття, а також обсяг (академічних годин)

     Навчальне завдання передбачає надання слухачам знань, навичок і умінь з впровадження та експлуатації складових проєкту. Зокрема, автоматизованих бібліотечно-інформаційних систем, автоматизованих баз знань, технологій інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу. Цьому ж завданню слугує й комплексний курс «Впровадження і експлуатація ШБІЦ (кабінетна поставка)».
     Перелік тем курсів, які мають навчальне завдання (3-7), наводиться в таблиці (див. нижче). Тут же подається список слухачів, яким пропонуються заняття, а також обсяг (академічних годин).

Перелік тем курсів

Назва курсу Обсяг,
акад. год.
Вартість, грн. Категорія слухачів
1 Інформаційне забезпечення закладу загальної середньої освіти 8 960,00
Районний (ОТГ) рівень: зав. відділами освіти, зав. метод. кабінетом, методисти з бібліотечних фондів, директори шкіл
 
2
Перетворення бібліотеки в сучасний шкільний бібліотечно-інформаційний центр (ШБІЦ)
 
8 960,00 Директори шкіл, заст. директорів, бібліотекарі
3
Інформаційне забезпечення навчального процесу. Технологія АВІЗО
 
8 600,00 Заст. директорів з навчальної роботи, бібліотекарі
4
Автоматизована бібліотечно-інформаційна система «ШБІЦ-інфо»
 
8 600,00 Бібліотекарі, заст. директорів з навчальної роботи
5
Автоматизована бібліотечно-інформаційна система «ШБІЦ-облік»
 
8 600,00 Бібліотекарі
6
Інформаційне забезпечення вчителя початкової школи. АБЗ «Особиста бібліотека вчителя»
 
8 600,00 Учителі початкової школи
7
Комплексний курс «Впровадження і експлуатація ШБІЦ (кабінетна поставка).
 
32 2400,00 Бібліотекарі

     Форми занять:
     Пропонуються три форми занять: очна (форма 1) та дистанційна (форма 2), виїзна (форма 3). Перша передбачає проведення занять у м. Києві, друга — самостійне освоєння наданого матеріалу за місцем проживання слухача. Курси 1, 2 і 7 мають лише очну форму.
     Виїзна форма практикується для колективної професійної підготовки за місцем проживання слухачів. Мінімальне комплектування групи складає 20 слухачів. Організація групи покладається на місцеві органи управління, методичного забезпечення або директора-ініціатора однієї із шкіл.
     Слухачами стають керівники навчальних закладів, шкільні бібліотекарі, вчителі. Саме виїзна форма зручна для всіх, потребує менших витрат коштів і часу, є найбільш ефективною за своїми результатами.
     Вартість виїзної форми навчання за курсами 3–6 збільшується на 50% від їх вартості, що наведена у вище наведеній таблиці.

     Результати навчання:
     Слухачі забезпечуються комплектом проектних, інструктивно-методичних та організаційно-договірних документів. Після закінчення курсу отримують сертифікат, який слугує підтвердженням підвищення професійного рівня. Крім того, кожному слухачеві надається можливість безкоштовної публікації статті (творчої доробки) в періодичному журналі «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» з видачею відповідного документа.

     Строки проведення курсів
     Курси проводяться з жовтня поточного року по квітень наступного. Набір груп здійснюється за заявками слухачів у порядку їх надходження та повного комплектування.

     Адреса проведення занять (очна форма):
     Український інститут нормативної інформації: м. Київ, вул. Антоновича, 172, офіс 720 (метро «Либідська»). Час проведення: 10.00 — 17.00.

*     *     *

     Оперативна інформація щодо проведення курсів подається на сайті www.libcenter.com (головна панель, банерна реклама), а також на Фейсбук-сторінці «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» за адресою: https://www.facebook.com/shbitc/


Заявки на курси направляються на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Запитання просимо адресувати Масловій Анастасії Юріївні за телефонами:
(044) 528-28-75; (050) 92-92-208.

______________________________