Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Ганна НОВОСАД, Міністр освіти і науки України
Ганна НОВОСАД,
Міністр освіти і науки України
З повідомлення на сайті «Освіта.UA»
Джерело: http://osvita.ua/...
18.11.2019 р.
 

Про підручники

     Міністерство освіти і науки планує системний перегляд підходу до закупівлі і експертизи змісту шкільних підручників. Про це сказала міністр освіти Ганна Новосад в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

     За словами міністра, держава може дозволити собі випускати підручники з одного і того ж предмета один раз на п'ять років. «Вартість такого підручника, який ми видаємо, надзвичайно низька — орієнтовно 40 грн за один підручник. Тому він виходить у нас такої низької якості.
     Плануємо дуже системно переглянути те, як загалом закуповуємо підручники і що головне, як ми проводимо їх експертизу», — наголосила Ганна Новосад. Також вона зазначила, що зараз процедура проведення експертизи підручників є фіктивною.

     «Якщо ви подивитесь на те, як зараз відбувається експертиза підручників, то це такий дуже фіктивний і далекий від експертності процес. Збирається якась група людей і робить вигляд, що вони дійсно вичитують ці підручники.

     І ми на виході маємо абсолютно не змінений зміст, дуже часто маємо ляпи про Росію як нашого друга, про якийсь абсолютно неприпустимі гендерні речі. Тому це питання, у першу чергу, до експертизи і це те, що ми поставили собі у пріоритет на наступний рік», — наголосила міністр, зазначивши, що впроваджуючи реформу Нової української школи, держава безперечно має надати вчителям і дітям нову якість українського підручника.
 

______________________________