Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

ПРО ЕЛЕКТРОННИЙ МІСТ

     Як відомо, Український інститут нормативної інформації (далі — Інститут) є розробником багатьох інноваційних продуктів для потреб шкільних бібліотек. Кілька років тому ми виступили з ініціативою створення мережі ПРЯМОГО комунікаційного зв’язку між Інститутом (бренд — «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» ), з одного боку, та шкільними бібліотекарями, з другого боку.

     Мета: забезпечити оперативне інформування й обслуговування кінцевих наших користувачів (шкільних бібліотекарів) новітніми інформаційними продуктами та методично-інструктивними матеріалами з їх впровадження і експлуатації. У 2019 році потреба в такій мережі особливо актуалізувалася. Ми завершили першу чергу проекту «Інформаційне забезпечення освітнього закладу», отримали величезні обсяги інформації, яка конче потребується школою.

     Для її доведення до шкіл слід мати дієвий інструмент комунікації. Такий інструмент має дві складові: поштова комунікація і електронна комунікація. Практика роботи свідчить, що на сьогодні поштова комунікація («Укрпошта» або «Нова пошта») втрачає свою ефективність, особливо перша із них. Погляди звертаються до електронної комунікації (електронної пошти), як найбільш зручного способу зв’язку. Телефонний зв’язок залишається додатковим засобом для індивідуального спілкування.

     Зауважимо на слові «ПРЯМОГО» (зв’язку). Пряма комунікація забезпечить безпосередній робочий контакт з кожним бібліотекарем, відповідатиме сучасним засобам і технологіям налагодження бібліотечно-інформаційної справи. Електронним мостом будемо передавати на місця електронні журнали, інформаційні повідомлення, відповідати на питання, давати розгорнуті консультації, методичні поради.

     Сьогодні канікули у школі. Маємо певний час для підготовки до нового навчального року. Серед всього і підключення до Електронного мосту. Для цього просимо надіслати на нашу електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. такі ревізити:
     1) своє місце проживання (область, район, місто чи село);
     2) назву школи;
     3) прізвище заявника;
     4) особисту електронну адресу заявника;
     5) телефон;
     6) посада.

     Вказані реквізити можна надіслати окремим листом або заповнивши відповідну форму на сайті за посиланням http://libcenter.com/elektronnij-mist/forma-zaiavky.html.

     Створюючи мережу прямого зв’язку через Електронний міст, ми робимо перший крок до своєрідної (віртуальної) Асоціації шкільних бібліотекарів України. Цілком усвідомлюємо, що на початку до мережі підключаться ентузіасти — просунуті й активні бібліотекарі. Вони вже переконалися в інноваційному характері пропонованих інформаційних продуктів, довіряють нам і хочуть допомогти школі в налагодженні сучасного освітнього процесу, а заодно — забезпечити собі місце у шкільних реформаційних процесах.
     Поступово, з допомогою першопрохідців, до мережі підключаться й інші колеги, які переконаються в доцільності новинки.

ЗАПРОШУЄМО бібліотекарів приєднуватися до Електронного мосту та
ОЧІКУЄМО на зворотній відгук!