Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Валентина ПЕРЕРВА,
з коментарів у Фейсбуці.
 

Інтернет і бібліотека

    Беручи до уваги, що рішення про утворення цифрової бібліотеки будуть утілювати все ті ж чиновники що рулять в освіті на місцях, — бібліотеки скоротять точно, написавши наказ. Книжки палити не будуть, а от в макулатуру здадуть.
     Потім несподівано з‘ясується, що інтернету в цій школі взагалі немає або він такий повільний, що одночасна робота декількох десятків користувачів на цьому ресурсі неможлива. І ще одне рішення в дусі пострадянських чиновників: на цифрову бібліотеку виділять мізерні фінанси, сайт напише якийсь дідусь або студент абияк. Результат — сайт обвалиться в перший же день.
     Ось так буде зроблено. Я люблю читати паперові книги, хоча й електронні читаю. Головне в цій новації — немає для чого утримувати бібліотеки. Чомусь не звучить, що їх можна перетворити на сучасні хаби (інформаційні центри) з великою можливістю застосувань цього простору.
     Місцева влада відхилила такий проект по нашому закладу, який брав участь у конкурсі «Громадський проект», замінивши його іншими, де можна було покласти плитку!
     Тож тільки вчителі-старовіри знатимуть слово бібліотека і переказуватимуть легенди? Ось така проблема.