Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

Нове бібліотечно-інформаційне середовище

     Повідомляємо, що нині готуються змістові матеріали до проекту «Нове бібліотечно-інформаційне середовище». Головна його мета – переоформити приміщення шкільних бібліотек, а також наповнити навчальні класи, коридори і фойє школи сучасними інформаційними матеріалами.

     Таке завдання для української школи виконується вперше, і є рішучим кроком у створенні однієї із складових шкільного бібліотечно-інформаційного центру. Інноваційні матеріали утворюють 3 групи: експозиції (великі банери); демонстраційні альбоми; виставкові комплекти.

     Кожна з груп включає певну кількість предметних одиниць відповідного призначення. Бібліотекарі матимуть широкі можливості з розміщення і комплектування отриманих матеріалів як в приміщенні бібліотеки, так і поза нею. Окреме спрямування мають матеріали для дитячого читання. До школи надійде системна інформація про всі об’єкти читацького інтересу: книги за програмним, додатковим і дозвіллєвим читанням (для 2-11 класів); рекомендаційні списки літератури для початкової школи; авторів; ілюстративне оформлення.

     Надалі будемо детальніше інформувати наших прихильників і партнерів про зміст новинок. Готуються рекламні і презентаційні проспекти, які будуть виставлені на сайті для дистанційного ознайомлення.

     Уже 8 лютого нинішнього року для слухачів курсу «Перетворення шкільної бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр» запропонуємо більшість інформаційних матеріалів. Тут же можна і придбати окремі з них.

     Чекаємо на зустріч!