Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

 

ШКІЛЬНИМ БІБЛІОТЕКАРЯМ!

     Найпершим — учасникам жовтневих тренінгів за курсом «Перетворення шкільної бібліотеки в шкільний бібліотечно-інформаційний центр». Інших фахівців запрошуємо ознайомитися з важливою інформацією.
     У ході обговорення концептуальних засад функціонування інформаційного підрозділу бібліотекарями висловлена одностайна підтримка його мети, завдань і функцій. Розробники проектів отримали беззаперечне погодження щодо перетворення бібліотеки в сучасний шкільний інформаційний центр. Учасники мали можливість переконатися в досягнутих практичних результатах, особисто випробувати автоматизовані засоби і технології майбутнього центру.

     Було констатовано, що для успішного просування бібліотеки по шляху інноваційних перетворень потрібна допомога державних галузевих інституцій, які опікуються питаннями розвитку шкільної бібліотечної справи. Серед них — питання прийняття нового нормативного документа на заміну Положення про бібліотеку загальноосвітнього навчального закладу (втратило чинність наказом МОН України від 16.12.2016 р. № 1543), а також питання запровадження нової посади інформаційного адміністратора з віднесенням її до категорії педагогічних працівників.

     Узагальнені думки та пропозиції знайшли своє відображення в підготовлених документах: новій редакції Примірного положення про ШБІЦ та Пропозиціях щодо внесення змін до редакції статті 51 «Ресурсне (інформаційне, науково-методичне, матеріально-технічне) забезпечення» проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту». Отже, вважаємо ці документи результатом колективного напрацювання.

     Їх буде направлено до Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В.О. Сухомлинського, як методичного центру, та Інституту модернізації змісту освіти, який забезпечує попередню підготовку нормативних документів з боку Міністерства освіти і науки України. З повними текстами документів можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням http://libcenter.com/component/content/article?id=745.

     Цим зверненням пропонуємо всім шкільним бібліотекарям приєднатися до колективної ініціативи, заявити свою позицію щодо перспективного розвитку підрозділу. Своє погодження просимо виразити позначкою «+» у коментарях до цього посту на Фейсбук-сторінці «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» або направити лист-підтримки на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ваша реакція стане реальним підтвердженням бажання і прагнення фахівців до інноваційних змін у бібліотеці.

______________________________