Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Ліна ДОЦЕНКО, директор консультаційної американської програми «Бріджес» Ліна ДОЦЕНКО,
директор консультаційної американської
програми «Бріджес».
Повідомлення «В Україні величезний дефіцит агрономів»
Сайт «Агро.Polit.com», 28.06.2018 р.
 

Як ми вчимо?

     «Сьогодні в нашій країні відчувається гострий дефіцит агрономів, в аграрних компаніях зараз величезна проблема з агрономами», — сказала Л. Доценко. Експерт додала, що аграрний сектор за роки незалежності дуже сильно піднявся, в рази, однак, на жаль, в Україні є величезний дефіцит агрономів.

Взагалі, у нас зараз спостерігається дефіцит будь-якої кваліфікованої робочої сили. Це проблема. Наприклад, для того, щоб до нас в компанію взяти людину, нам довелося чотири місяці проводити інтерв'ю кожен день. При цьому наші вузи, які щороку випускають фахівців для аграрного сектору, на жаль, випускають дуже слабо підготовлених людей», — пояснила Л. Доценко.

На думку експерта, наші університети абсолютно відірвані від українського аграрного бізнесу і від світової науки. Вони взагалі не беруть участь у різних світових дослідженнях. У них старі підручники, викладачі, які ніде не бувають.

«Подивіться, на будь-якій серйозній міжнародній агрономічній конференції немає жодного українця», — підсумувала Л. Доценко.

Від редакції:
     Кілька років тому прийнято новий закон «Про вищу освіту». Що змінилося? Де результати?