Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

     4 травня 2018 року відбувся черговий семінар шкільних бібліотекарів Войнилівського району Івано-Франківської області. На ньому через скайп слово отримав керівник проекту «Інформаційне забезпечення загальноосвітнього навчального закладу» Ю. Зражевський. Виступ тривав близько 40 хв.

     Слухачі дізналися багато нової, цікавої для себе інформації щодо шляхів і засобів реформування шкільних бібліотек. Доповідач детально зупинився на перевагах і можливостях трансформації бібліотек в інформаційні центри, пояснив головні складові вітчизняної автоматизованої бібліотечно-інформаційної системи (АБІС) «ШБІЦ-інфо».

     На семінарі були надані роз’яснення щодо запровадження в навчальних закладах інноваційної технології бібліотечно-інформаційного обслуговування навчального процесу, яка має назву АВІЗО.

     У діалозі з бібліотекарями зачіпалися питання автоматизації обліку власних бібліотечних фондів, нової класифікаційної системи документів для потреб обслуговування, участі бібліотек у проекті «Електронний міст» (безкоштовно), нарешті – створення курсів підвищення кваліфікації бібліотекарів на принципово новій основі, спираючись на перспективні і вже створені засоби та технології розвитку шкільних бібліотек як сучасних інформаційних центрів.

     ПОЗИТИВ від семінару:

  1. Успішно опробуваний прямий зв’язок зі шкільними бібліотекарями для побудови нових комунікаційних технологій, які відкривають великі можливості для оперативного і ефективного просування новинок безпосередньо до кінцевих користувачів.
  2. Зроблено перший крок до утворення спільноти бібліотекарів-ентузіастів, яка може взяти на себе колективну розробку унікальної бази даних інформації шкільного призначення для всіх навчальних закладів.
  3. Уперше проголошена і позитивно сприйнята слухачами думка про необхідність створення курсів підвищення кваліфікації нового змісту.
     

______________________________