Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Нуриель РУБІНІ, відомий американський економіст, педагог, професор Нью-Йоркського університету Нуриель РУБІНІ,
відомий американський економіст, педагог, професор Нью-Йоркського університету.
Стаття «Можливо дітям слід ставати підприємцями зі школи» — про освіту майбутнього» (витяг)
Джерело: https://probusiness.io
28.02.2018 р.
 

Про освіту майбутнього

     Для багатьох очевидно, що система освіти, яка успішно діяла в XX столітті, в умовах цифрової економіки і швидких змін уже у багатьох випадках є непридатна з огляду на те, що готує школярів і студентів до вчорашнього. А не до того, що потрібно сьогодні і що може бути актуальним завтра. Але що взамін?

Нуриель РУБІНІ
     " …не виключено, що ми увійдемо в світ, де маємо навчати дітей створювати щось нове, ставати підприємцями і починати працювати, поки вони ще в школі (виділення наше. — Ред.), — щоб не витрачати 12 років на освіту, а потім на роботу. Тому що, відколи ви починаєте працювати, доводиться вчитися всьому знову і знову.
     Освіта не закінчується з випуском із університету чи отриманням вченого ступеню, а творча діяльність не починається після закінчення початкової, середньої школи або ж після отримання ступеня бакалавра, магістра.»

Від редакції:
     Цікава думка професора. Плануючи сьогодні 12-річне навчання, ми не задумуємося над тим, що вже сьогодні висока динаміка розвитку техніки та технологій прямо впливає на економіку, а значить і на суспільні відносини. Дуже вірогідно, що потреба у включенні юних громадян у продуктивні процеси настане раніше, ніж вони закінчать школу. У всякому разі, для багатьох з них.


______________________________