Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

Перший — пішов!

     Отримали перше замовлення на електронний методичний кабінет «ШКОЛА». Інтенсивно готуємо автоматизовані системи до передачі. Досить багато проблем, адже всюди — нове. Насамперед слід самим добре оволодіти інноваціями, налагодити технології взаємодії із замовниками, підготуватися до відповідального етапу — відкриття курсів підвищення кваліфікації для педагогів.

     Особливістю є те, що це будуть курси на основі реальних інформаційних продуктів. Вчити будемо безпосередньо за екранами комп’ютерів. На «виході» отримаємо практичні навички, уміння і знання, які одразу трансформуються в зміни освітнього процесу, в забезпечення педагогів необхідними на сьогодні інформаційними матеріалами і технологіями. Опісля налагодимо активну участь педагогів у створенні новітніх навчально-методичних матеріалів для колективного та індивідуального користування.

     Так зникає застаріле поняття «методичне забезпечення» і народжуються нове поняття «професійний розвиток педагога». Скеровувати свою професійну траєкторію, приймати рішення буде сам педагог. Хай не одразу, поступово, але іншого шляху для розвитку освіти немає.

     Рухаючись по ньому, дістанемося кінцевої мети — САМООСВІТИ як педагогів, так і школярів. Самоосвіта і є той «маяк», на світло якого має рухатися українська освіта. Успіху досягнемо за умови звільнення педагога від кабальної роботи, залежності від чиновників, надання йому максимальної академічної (не декларативної) свободи.

     Згадаємо тривіальне: той хто володіє інформацією, той володіє світом. Це не просто слова ‒ життєва практика. Зі свого боку, будемо допомагати вчителю й школяреві оволодіти потрібною інформацією для отримання свободи вибору.

___________________________________