Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв

Електронний методичний кабінет «ШКОЛА»

     В інформаційному повідомленні «Всеукраїнська мережа підтримки професійного розвитку педагогічних працівників «ПЕДАГОГ» (див. випуск журналу № 4/2021) йшлося про початок проектних робіт над створенням електронного методичного кабінету «ШКОЛА».
     Чому виникла потреба у його розробці та ще й в електронній формі?

     Можна назвати два головних чинники розробки: розвал системи методичного забезпечення закладів освіти, а також утворення нових Центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

     Перший чинник зумовлений ліквідацією районних (міських) методичних кабінетів, в результаті чого функція методичного забезпечення практично виведена з поля уваги органів управління освітою.
     Звертаючи погляд назад, відзначимо, що упродовж тривалого періоду зміст методичного забезпечення був викривлений, його замінили функціями наглядовими, контрольними, звітними, організаційними тощо. Реально методичне забезпечення не здійснювалося. Посада методиста була дискредитована, викликала негативну реакцію в більшості учительського корпусу.

     Не дивлячись на попередню негативну практику, методичне забезпечення навчальних закладів все ж зберігає практичну потребу — ніхто з вчителів цього не заперечує. Враховуючи численні проблеми, які супроводжують функцію, методичне забезпечення має будуватися на основі нових підходів, із застосуванням сучасних технічних, технологічних та інформаційних засобів. Тобто, майбутня система методичного забезпечення — це велика автоматизована інформаційна система.
     Таке рішення дозволить українській школі зберегти і збагатити методичну платформу, яку сьогодні ще можна врятувати. Водночас автоматизована система відкриє величезні можливості для системного накопичення кращих досягнень і досвіду нашого вчительства. Автоматизована система надійде до кожної школи, не буде транслюватися через посередника, яким був методичний кабінет.

     Другим чинником розробки електронного методичного кабінету є утворення місцевих Центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Теоретичні засади функціонування Центрів розроблялися відповідним директоратом МОН. Слід визнати, що робота виконана велика, підготовлені організаційні та технологічно-інструктивні документи.
     Але все — на теоретичному рівні, причому із застосуванням застарілих підходів і технологій. Вже перші практичні дії з налагодження роботи Центрів показують, що такі структури мають враховувати безліч додаткових умов і обставин. Освіту не можна будувати на моделях, які не мають перспективи. Величезні зусилля приречені на невдачу.

     Не вдаючись до деталізації зазначеного, вже сьогодні можна зробити висновок про те, що Центри, в їх проектній закладці, НЕ ЗМОЖУТЬ виконати покладені на них завдання. Це сміливий висновок, але краще до нього дійти одразу, аніж витрачати наступні 10 років для пересвідчення в правильності.
     Вчасним і вдалим рішенням проблеми професійного розвитку педагогів стане побудова системи інформаційного забезпечення навчальних закладів на основі автоматизованих технологій. Ми пропонуємо такі рішення у складі електронного методичного кабінету. Вони включають ЦЕНТРАЛІЗОВАНЕ інформаційне обслуговування всіх шкіл.

     Таким чином значне функціональне навантаження на Центри буде знято. Натомість за ними залишаться функції організації і координації робіт із забезпечення шкіл необхідними засобами, консультативні та узагальнюючі функції. Таке навантаження на Центри цілком прийнятне і може успішно виконуватися.

     Зазначу, що в електронному кабінеті функція методичного забезпечення буде виконуватися автоматизованою інформаційною системою «ШБІЦ-інфо» (зовнішня система), а також автоматизованою інформаційною системою «ШБІЦ-облік» (внутрішня система). Обидві системи мають всі можливості та наповнений контент для виконання покладених завдань. Вони будуть доповнюватися автоматизованими базами знань для індивідуального використання «Особиста бібліотека вчителя» і «Особиста бібліотека учня».
     Функція підтримки професійного розвитку педагогічних працівників буде здійснюватися автоматизованою системою «АС-кваліфікація» та базою даних «Рекомендовані курси». Перша із них призначена для встановлення у школах, друга поставляється як у складі методичного кабінету, так і для індивідуального користування.

     Отже, всього у складі електронного методичного кабінету «ШКОЛА» буде поставлятися 4 великих автоматизованих системи. Форма поставки — ліцензійна тривалістю 1 рік. Це одразу створює сприятливі умови придбання, знімає фінансові проблеми.

Юрій ЗРАЖЕВСЬКИЙ, керівник проекту