Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Олена ГУЗІЙ, учасник Фейсбук-групи «Батьки SOS»
Олена ГУЗІЙ,
учасник Фейсбук-групи «Батьки SOS»,
Джерело: https://www.facebook.com...
 

Деякі оцінки НУШ

     Я не дуже розумію, що відбувається. Не зрозуміло, чи потребує дитина допомоги, чи ні?. Як у неї справи? Не завжди будь-яка дитина розповідає, що відбувається в класі. Не розумію, як має бути.
     Сигнальної системи вчитель-батьки немає (оцінок, обов'язкового спілкування). Може, якщо б я кожний день телефонувала вчителю, - то й знала, які питання треба задавати.
     У підручниках чомусь Монатик та Дорофєєва. Не бачу в підручниках саме викладення матеріалу. Може в них можна розібратися, якщо прочитати кожен від початку до кінця, щоб збагнути логіку, може так усі роблять, крім мене?
     Зібрання (батьків) було б добре, я би бачила, як усі почуваються, як моя донька серед усіх, але жодного разу зібрань за 1,5 роки не було. Обладнання, парти, дошка - це все є. Оцінки, щоденик, батьківські зібрання - в минулому. Що натомість? Вайбер? Все?

Тетьяна Падалка
     У нас теж саме, 3 клас. Як вчиться дитина зрозуміти досить складно. Приходити до школи не можу, бо працюю, оцінок немає, хоча діти пишуть самостійні та контрольні, але їх результати батькам ніхто не доводить.
     Учитель каже: телефонуйте мені та узнаєте! Так що ж, щодня телефонувати? Оце мабуть і всі зміни. Як вчили нас 30 років тому, так і зараз навчають. Річ не в програмі, річ у вчителях...
     Уранці інколи знаходжу в портфелі контрольну, яку дочка не схотіла писати. Якби я, у свій час, не здала контрольну - батьків би точно до директора. А тут сприймається буденно. Що це значить? А так можна?
     Як я дізнаюся про проблеми, якщо кожного тижня не телефоную? Як по новій системі діє сповіщення, залучення батьків до навчального процесу?

Олена Гузій
     Що таке добра система? Це система, яка піддається контролю з будь-якої точки, в якій процес добре розписаний і легше працювати.

Анна Коберська
     НУШ - это не парты, мультимедийные доски и коврики. Основополагающий фактор - это учитель. Если не саботирует, готов меняться - то все будет ок.


Ann Atma
     Мультимедийный доски висят как картины, #168школаКиев# включают раз в пятилетку на пару минут ролик какой-то, не дооукомплектованы оборудованием и навчальными программами уже несколько лет...

Від редакції.
     Не втримались, щоб не прокоментувати. Нам часто говорять, що не вистачає грошей на якісь вкрай необхідні потреби. Хотілося б запитати тих, хто замовляє такі вартісні покупки як мультимедійні дошки: чи обґрунтовані такі витрати, чи знають вони про ефективність використання, чи запланували поставки програмного і контентного забезпечення для них?
     Питання зводиться до: ХТО несе персональну відповідальність за такі витрати??? Адже величезні суми викидаються «на вітер». А водночас школа гостро потребує справді необхідного, першочергового…
     Якби у цих грошей був справжній господор (усвідомлення, що це твої особисті гроші), то перш, ніж зробити подібну покупку, він пошукав би відповіді на поставлені вище питання.

______________________________