Cайт Українського інституту нормативної інформації
Разрыв
Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО)
Олексій ДАНІЛОВ,
секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО)
Повідомлення «РНБО: В Україні криза з діючою системою освіти, що формує загрози державній та національній безпеці» (витяги)
Джерело: https://journalist.today...
9.09.2020 р.
 

Про кризу в системі вищої освіти

     «Аналіз системи вищої освіти, здійснений за допомогою програмно-апаратного комплексу “СОТА”, дозволяє говорити про наявність системної кризи, що формує потенційні та реальні загрози державній та національній безпеці України. Ми маємо розуміти, що ситуація за кілька років може стати критичною. Система вищої освіти не може просто видавати дипломи, ми повинні орієнтуватися на ключові галузі, які визначатимуть наше майбутнє».

     «Діюча в Україні система освіти не враховує викликів сьогодення, що стоять перед державою, серед яких найбільш відчутними є епідемія коронавірусної хвороби та збройна агресія РФ», — підкреслив секретар РНБО, наголосивши на необхідності підготовки фахівців з урахуванням потреб ринку праці у довгостроковій перспективі з акцентом на розвиток інноваційних секторів економіки.
     Вихід з кризи можливий лише шляхом глибокого реформування системи освіти, і це необхідно здійснювати в контексті вдосконалення державної політики інноваційного розвитку України».

______________________________